Behandlingsformer

BEHANDSLINGSTYPER:



Kognitiv adfærdsterapi

Kognitiv adfærdsterapi er en kortidsterapiform, som fokuserer på aktuelle problemstillinger, og tager udgangspunkt i konkrete situationer og tankemønstre. Ved at bearbejde uhensigtsmæssige automatiske tankemønstre og adfærdsmønstre, som forhindrer en i at fungere bedre, kan der løses op for fastlåste situationer. Kognitiv adfærdsterapi virker som regel godt på angst og depression.



Psykodynamisk terapi

Psykodynamisk terapi er en terapiform, som fokuserer mere på ens tidligere liv og opvækst, og hvorledes dette har præget en. Via psykoterapien kan der blive kigget på ens forsvarsmekanismer og gennemgående træk i kontakten med andre mennesker, hvilket kan give ny indsigt, så man har mulighed for se på sig selv og andre i et nyt lys.


EMDR

(Eye Movement Densensitization and Reprocessing)

Er en forholdsvis ny behandlingsmetode fra USA, som ved hjælp af øjenbevægelser kombineret med genoplevelse af ubehagelige minder kan få løst op for traumer, som ellers kan være svære at få bearbejdet eller snakket om. En session tager typisk mellem 60-90 minutter, og ofte skal der flere sessioner til for at få bearbejdet fastlåste traumer.